Branddetectie en signalering

Aqua+ is uw partner voor automatische blusinstallaties, maar ook voor branddetectie en signalering. Goede brandbestrijding begint immers met snelle signalering. De brandweer moet zo snel mogelijk weten dat er brand is en op welke plaats in een gebouw.

Onze automatische brandmeldinstallaties zijn berekend op deze signaleringseisen. In samenwerking met de brandweer ontwerpt en installeert Aqua+ tevens ontruimingsinstallaties.

Brandmeldinstallaties

Een brandmeldinstallatie detecteert rook, temperatuurverhoging en straling en geeft dit ogenblikkelijk door aan de brandweer. Zo kan de brand snel worden bestreden en neemt de kans op persoonlijke ongevallen en materiële schade af.

Aqua+ is een gecertificeerd branddetectiebedrijf, erkend door het Nationaal Centrum voor Preventie. Wij passen uitsluitend VDS, LPC of FM goedgekeurde brandmeldapparatuur toe en installeren deze volgens NEN 2535. U kunt bij ons terecht voor een separate brandmeldinstallatie. Wij adviseren en installeren echter steeds vaker een totaaloplossing: een sprinkler- of ander brandbeveiligingssysteem in combinatie met een brandmeldinstallatie. Indien nodig wordt dit aangevuld met een ontruimingsinstallatie.

Wilt u meer weten over de brandmeldinstallaties van Aqua+ of wenst u advies op maat? Neem dan contact met ons op. In ons opleidingscentrum kunt u tevens de cursus Beheerder brandmeldinstallatie volgen.

Ontruimingsinstallaties

Bij brand in een gebouw moet iedereen snel en via de meest veilige vluchtweg naar buiten kunnen. Afhankelijk van het type gebouw kan een ontruimingsinstallatie vereist zijn. Deze alarmeert de aanwezigen.

Aqua+ ontwerpt en installeert de volgende soorten ontruimingsinstallaties, in samenwerking met de brandweer:

  • ontruimingsinstallaties met speciaal aangelegde signaalgevers (sirenes flitslampen), gekoppeld aan een brandmeldsysteem
  • ontruimingsinstallaties gekoppeld aan een geluidsinstallatie of personenoproepsysteem

Wilt u meer weten over de ontruimingsinstallaties van Aqua+ of wenst u advies op maat? Neem dan contact met ons op.

 

 

Vragen of meer informatie?

De plus van Aqua+

Dé sprinklerspecialist van Nederland

Erkend branddetectiebedrijf

Ontwerp, installatie en onderhoud

24-uursservice