Branddetectie en signalering

Aqua+ is uw partner voor automatische blusinstallaties, maar ook voor branddetectie en signalering. Goede brandbestrijding begint immers met snelle signalering. De brandweer moet zo snel mogelijk weten dat er brand is en op welke plaats in een gebouw.

Onze automatische brandmeldinstallaties zijn berekend op deze signaleringseisen.
Aqua+ ontwerpt en installeert tevens de ontruimingsalarminstallaties. Een brandmeldinstallatie detecteert rook, temperatuurverhoging en straling en geeft dit ogenblikkelijk door aan de brandweer. Zo kan de brand snel worden bestreden en neemt de kans op persoonlijke ongevallen en materiële schade af.

Brandmeldinstallaties

Aqua+ is een gecertificeerd branddetectiebedrijf, erkend door het CCV (Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Wij passen uitsluitend VDS, LPC of FM goedgekeurde brandmeldapparatuur toe en installeren deze volgens NEN 2535. U kunt bij ons terecht voor een separate brandmeldinstallatie. Wij adviseren en installeren echter steeds vaker een totaaloplossing: een sprinkler- of ander brandbeveiligingssysteem in combinatie meteen brandmeldinstallatie. Indien nodig wordt dit aangevuld met een ontruimingsalarminstallatie.
Wilt u meer weten over de gecertificeerde brandmeldinstallaties van Aqua+ of wenst u advies op maat? Neem dan contact met ons op. In ons opleidingscentrum kunt u tevens de cursus Beheerder brandmeldinstallatie volgen.

brandmeld-installatiekast

Ontruimingsalarminstallaties

Bij brand in een gebouw moet iedereen snel en via de meest veilige vluchtweg naar buiten kunnen. Afhankelijk van het type gebouw kan een ontruimingsalarminstallatie vereist zijn. Deze alarmeert de aanwezigen.

Aqua+ is gecertificeerd en ontwerpt en installeert de volgende soorten ontruimingsalarminstallaties:

  • ontruimingsalarminstallaties met speciaal aangelegde signaalgevers (sirenes flitslampen), gekoppeld aan een brandmeldsysteem
  • ontruimingsalarminstallaties gekoppeld aan een geluidsinstallatie of personenoproepsysteem

ontruimingsalarminstallatie

Wilt u meer weten over de gecertificeerde ontruimingsalarminstallaties van Aqua+ of wenst u advies op maat? Neem dan contact met ons op.

 

 

Vragen of meer informatie?

De plus van Aqua+

Dé sprinklerspecialist van Nederland

Erkend branddetectiebedrijf

Ontwerp, installatie en onderhoud

24-uursservice