Service & Onderhoud

Voor alle zekerheid

Een sprinkler- of brandmeldinstallatie staat doorgaans 24 uur per dag, 365 dagen per jaar in de nulstand. In geval van brand moet het systeem echter direct in werking treden. Met Service & Onderhoud door Aqua+ komt u eventuele storingen of defecten tijdig op het spoor en weet u zeker dat uw systeem altijd in topconditie is. Daarnaast komt het de levensduur van uw systeem ten goede.

Complete service

Als gebouweigenaar of -beheerder bent u verantwoordelijk voor het onderhoud en de verplichte periodieke keuring van de aanwezige brandveiligheidssystemen. Als erkend onderhouds- en branddetectiebedrijf biedt Aqua+ u hierin de gewenste ondersteuning. Onze allround serviceafdeling neemt alle taken omtrent het inspecteren, onderhouden en certificeren van uw brandveiligheidsinstallaties van u over. Zo weet u zeker dat uw systeem in cruciale situaties doet wat het moet doen.

Onderhoud op maat

Aqua+ stelt voor u een onderhoudsovereenkomst op maat samen. 24-uursservice en verplichte periodieke controles zijn standaard inbegrepen. Indien gewenst verzorgen wij tevens de wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse functionele controles. Wij stellen graag een vrijblijvende offerte voor u op.

Periodieke controle

Tijdens de verplichte periodieke controle gaan wij na of uw sprinkler- of brandmeldinstallatie bedrijfsvaardig is en voeren we functionele tests uit. We testen bijvoorbeeld de werking van de pompen, alarmen en de meldingen naar de alarmcentrale. Ook organisatorische zaken krijgen onze aandacht. Niet alleen de installatie zelf, maar ook de omstandigheden waarin deze moet functioneren moeten immers perfect zijn.

De beheerder van de sprinklerinstallatie is verplicht om wekelijks zelf een functionele test uit te voeren. Bespaart u zich deze kostbare tijd liever? Dan laat u dit over aan Aqua+. Omdat wij de status van erkend onderhoudsbedrijf dragen, hoeft deze test slechts tweewekelijks plaats te vinden. Bovendien kunnen wij eventuele gebreken direct verhelpen. Ook voor de maandelijkse controles en tests van uw brandmeldinstallatie zijn wij uw partner.

24-uursservice

Ondanks het uitgesproken solide en duurzame karakter van onze installaties, kan op ieder moment aanvullend onderhoud nodig zijn. Denk aan het resetten van een sprinklerinstallatie na een brand, reparatie van beschadigde componenten of het renoveren en vernieuwen van verouderde sprinklers die niet door Aqua+ zijn geïnstalleerd. Het besturingssysteem van een brandmeldinstallatie kan ontregeld raken door bijvoorbeeld een blikseminslag, stofdeeltjes of een menselijke fout. Direct onderhoud is dan noodzakelijk. Aqua+ zorgt ervoor dat er binnen 24 uur een servicemonteur bij u op de stoep staat. Onze servicedienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Technische aanpassingen

Een verbouwing, veranderingen in het gebruik van het gebouw of aanvullende eisen van een inspectiebureau kunnen aanleiding geven tot een kleine aanpassing aan uw sprinkler- of brandmeldinstallatie. Ook hiervoor kunt u een beroep doen op de servicedienst van Aqua+.

 

 

Vragen of meer informatie?

De plus van Aqua+

Dé sprinklerspecialist van Nederland

Erkend branddetectiebedrijf

Ontwerp, installatie en onderhoud

24-uursservice